Det primære formål er at skabe grundlaget for strategiske valg i bibliotekssektoren omkring anvendelse af kunstig intelligens og kognitive systemer.


Projektet skulle på en ny måde skabe indsigt i relationen mellem traditionelle biblioteksdyder, dvs. kilder til viden og træning i at søge i bibliotekets materialesamling, og moderne teknologi der har introduceret en forenklet praksis for vidensøgning. Kan vi sikre, at fremtidige generationer forstår værdien i adgang til dybereliggende og mere kompleks viden, og kan vi sikre adgang til denne viden hurtigere og nemmere?


Projektet fulgte en designdreven tilgang, der udforskede de unge brugeres behov og søgemønstre gennem en række workshops. Fysisk i biblioteksrummet testede vi prototyper af brugergrænseflader, der kan bruges på fx chatbots og humanoide robotter.


Slutteligt arbejdede vi med at undersøge, hvordan vi kan udarbejde bæredygtige forretningsmodeller og beskrive vigtig læring for at skabe gunstige partnerskaber mellem det offentlige og kommercielle partnere, nu og i fremtiden.


Partnere
ITK, Aarhus Kommune
Frederiksberg Bibliotekerne
Ballerup Bibliotekerne
DBC


Varighed
1/8 2018 – 31/12 2020


Støtte
Projektet er støttet af DDB


Kontakt
Projektleder Gitte Barlach