Gå til hovedindhold

Suget Ind og Den Runde Million

1.000.000! Så mange visninger er der nu tikket ind på Suget Ind, eReolen GO’s videoformat som formidler litteratur fra, med og til børn.

 • Læs op

Indhold

  Bibliotekerne er som bekendt mere end bare papir. Det Digitale Folkebibliotek rummer blandt andet eReolen og eReolen Go - og de har noget at fejre lige nu: Suget ind, der er eReolen Go's populære litteraturformidling i videoformat, har rundet et imponerende hjørne med hele 1 million visninger! 

  Serien kombinerer skæg og ballade, med et anmeldelsesformat hvor børnene kan høre andre børn fortælle om deres bedste, sjoveste, pinligste og mest uhyggelige læseoplevelser. 

  ”Vi er vildt glade og stolte over at have nået 1 mio. visninger. Det bekræfter os nemlig i, at serien rammer plet hos målgruppen, og at børnene faktisk gerne vil høre om bøger, hvis formatet er rigtigt.” fortæller Maja Selch, som også har et bud på hvorfor eReolen Go er lykkedes så godt med at nå børnene.

   

  ”Når vi laver litteraturformidling på eReolen Go, er det altid i tæt samarbejde med børnene. Vi mener nemlig, at man er nødt til at være nysgerrig på dem og deres interesser – for hvis vi afskriver dem, så afskriver de os.”

   

  ”En af måderne, vi gør det på, er med vores webserie Suget ind, der er inspireret af formater, børnene allerede kender fra YouTube og DR Ultra. Serien er fuld af sjov, og virkemidlerne indebærer bl.a. gakkede sketches, hurtige klip og grafik i YouTube-stil – men det vigtigste er de seje medvirkende børn, der fortæller om deres bedste, sjoveste, pinligste og mest uhyggelige læseoplevelser. Og netop barn-til-barn-formidlingen er noget, vi får meget positive tilbagemeldinger på fra målgruppen og tydelige resultater i udlånet af de digitale bøger på eReolen Go”.

  Børnene ser typisk ”Suget Ind” når de har fri fra skole, og 70% af seerne er drenge. Serien kan findes på Youtube.

  eReolen Go er tilknyttet eReolen og Det Digitale Folkebibliotek, som er en sammenslutning af folkebibliotekerne i alle landets kommuner samt Grønland, Færøerne og Sydslesvig. Foreningen arbejder for at udvikle og formidle et sammenhængende digitalt bibliotek med både den enkelte borger og fællesskabet i fokus.

  Sidst opdateret: 5. oktober 2023