New Challenges For Public Libraries
Design Thinking for Libraries er blevet et symbol på, og et brugbart greb til, at skabe nødvendig innovation inden for bibliotekssektoren. Aarhus er med til at sikre hurtigere fortrolighed med metoderne for de nye partnere.
”New Challenges for Public Libraries” var et projekt, der tog afsæt i et ønske om at bibeholde europæiske bibliotekers relevans og at tiltrække nye generationer af brugere gennem fornyelse. Der er en sammenhæng med anbefalinger fra Europa Kommisionen, der lyder: ”Et væsentligt potentiale for udvikling af biblioteker ved at matche oplevelser man finder inden for andre kulturelle institutioner og kreative industrier bør i højere grad udnyttes, for derved at lade ny innovation opstå på kryds”.
Design Thinking tilbyder en tilgang, der netop benyttes i udviklingen af kunstnerisk og kreativt øjemed; en procesorienteret tilgang.
Aarhus’ rolle som partner
Aarhus bidrog med viden og ekspertise fra det første succesfulde tiltag på at implementere Design Thinking i en bibliotekskontekst. Global Libraries projektet fra 2013 ”Design Thinking for Libraries” som på biblioteker verden over skabte grobund for, at benytte designmetoder som katalysator for innovation i en bibliotekskontekst. Design Thinking for Libraries er blevet et symbol på, og et brugbart greb til, at skabe nødvendig innovation inden for bibliotekssektoren. Vores rolle som konsulenter er at sikre hurtigere fortrolighed med metoderne for de nye partnere og sammenhængskraft imellem de forskellige internationale innovationsprojekter.
Varighed
Fra juni 2016 til juni 2018.
Projektorganisering
Projektet er støttet af EU-programmet ”Creative Europe” og involverer partnere fra 5 europæiske lande; region Lombardiet, Bicocca University og Bibliotekskonsortiet for Milano Nord (CSBNO) i Italien, ”Biblioteca Lúcio Craveiro da Silva” i Braga, Portugal, ”Nicolae Iorga” biblioteket i Ploiesti, Rumænien og Aarhus Kommune, Danmark.