Gå til hovedindhold

Optimeret Bygningsanvendelse Med AI (KL signaturprojekt)

Signaturprojektet Optimeret Bygningsanvendelse Med AI er i gang, og tilstræber mere effektiv anvendelse af offentlige bygninger, med udgangspunkt i folkeskolers forbrug af energi og varme.

 • Læs op

Indhold

  Baggrund:

  Offentlige bygninger (fx folkeskoler) har ofte flere funktioner, og anvendes af foreningslivet og lignende udenfor almindelig åbningstid. Samtidig er der tale om store bygninger med mange lokaler som kan være komplekse (og dyre) at holde opvarmede. Der kan derfor være gevinster at hente ved at sammenholde koordineringsarbejdet ved lokalebrug, og bygningernes opvarmning og energiforbrug.

   

  Formål:

  Ved at anvende AI og smart building teknologier, og sammenholde data om forbruget med information om hvilke lokaler der er i brug på hvilke tider af døgnet, kan man formentlig spare strøm og varme i offentlige bygninger med blandet anvendelse.

   

  Organisering:

  Projektet drives i regi af det regionale fællesskab GovTech Midtjylland (GTM), som er forankret hos ITK, Aarhus Kommune. Derudover deltager Favrskov, Syddjurs og Aarhus Kommune med stærk faglig forankring i form af bygnings-, skole- og digitaliseringsfaglige eksperter. Deltagerne stiller desuden bygninger og data til rådighed til udvikling, test og demonstration. 

  GTM har til formål at udvikle løsninger, der kan implementeres på tværs af de forskelligartede, deltagende organisationer. Med projektets forankring i GTM tilgodeses det derfor naturligt at sikre løsninger, som udvikles med henblik på replikerbarhed og skalerbarhed - bl.a. ved at basere løsninger på en Open Source-tilgang.

   

  Periode:

  2022-2023

   

  Kontakt:

  post@govtechmidtjylland.dk

   

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023