Gå til hovedindhold

LoRa-WAN

Aarhus Kommunes LoRa-WAN er et af kommunens fire IoT-netværker, som stilles vederlagsfrit til rådighed for alle virksomheder.

 • Læs op

Indhold

  LoRa-WAN er en såkaldt ’Low Power Wide Area Network’ specification, som er etableret af kommunen med henblik på at understøtte Smart Cities Activities, og er målrettet trådløse batteridrevne komponenter, der kan understøtte sikker tovejskommunikation, mobilitet og lokationstjenester.

  Det karakteristiske ved LoRa-WAN er den lange rækkevidde og lave energiforbrug, hvilket gør det særligt egnet til IoT funktioner (Internet of Things), hvor der skal sendes begrænsede mængder data mellem maskiner som kører på batteri. Det kan fx være relevant for sensorer som periodisk deler deres indsamlede data.

  Mere information om LoRa-WAN kan findes i Govtech Midtjyllands ydelseskatalog.

  Aarhus Kommune indsamler og lagrer data som fremkommer i forbindelse med kommunens egen anvendelse af IoT-sensorer. Sådanne data er også vederlagsfrit tilgængelige, og ligger samlet under Open Data DK, som er en gratis adgang for alle fritstillede datasæt fra Open Data initiativerne i bla Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense, København og Region Midtjylland.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023