Gå til hovedindhold

Aarhus City Lab

Aarhus Kommunes digitale legeplads og udstillingsvindue for Smart City-løsninger

 • Læs op

Indhold

  Aarhus City Lab er Aarhus Kommunes testområde for teknologi og Smart City-løsninger og et sted, hvor partnerskaber mellem kommunen, iværksættere, virksomheder, forskere, studerende og borgere kan opstå. Det er et levende laboratorium, hvor ny teknologi testes i en realistisk brugskontekst både i lille og stor skala, og senere kan udbredes til resten af byen.


  I praksis kan der etableres testområder i hele byen, men Havnepladsen mellem Dokk1 og Navitas vil fungere som et samlingspunkt og Aarhus City Labs primære udstillingsvindue. 


  Aarhus City Lab er et udstillingsvindue, hvor Aarhus Kommune fremviser innovative løsninger til byudvikling. Samtidig er det også et sted, hvor Aarhus Kommune er synlige og kan indgå i dialog med byens aktører, ikke kun omkring teknologien selv, men i særdeleshed også omkring de samfundsmæssige implikationer, den stigende tech-påvirkning af byen og samfundet medfører. Her vil være plads til vigtige debatter om privatliv kontra overvågning, dataetik, æstetikken omkring teknologi i det fysiske byrum, menneskelige beslutninger kontra beslutninger truffet af en kunstig intelligens, åbne data og mange andre interessante og vigtige perspektiver.


  Kontakt aarhuscitylab@aarhus.dk for mere information, hvis du er interesseret i at bruge Aarhus City Lab til at teste ny teknologi.

  Sidst opdateret: 26. januar 2024