Gå til hovedindhold

Nyt fokus hos fødselaren

Aarhus City Lab ser tilbage på sit første år, og fremad mod sit andet.

 • Læs op

Indhold

  Med et år på bagen træder Aarhus City lab ind i sit andet leveår. Det byder på et mere formaliseret arbejde mellem virksomheder, kommune og uddannelsesinstitutioner om alt fra klimaregnskaber, til AI-algoritmer og automatiserede løsninger.

   

  I starten af 2023 blev AACL-teamet etableret med den ambition at styrke Aarhus som test- og udviklingsby for virksomheder der leverer grønne og digitale Smart City-løsninger. Her et år efter er der fuld gang i aktiviteterne, og i samarbejdet med i alt 41 partnere fordelt på to EU-projekter.

   

  I regi af den digitale innovations hub TechCircle, arbejder Aarhus City Lab på at styrke digitaliseringen hos virksomheder og offentlige organisationer. Der sker gennem både test af løsninger i byen og gennem aktiviteter som challenges og hackathons hvor henholdsvis virksomheder og studerende er med til at arbejde på innovative løsninger på de samfundsmæssige udfordringer som præger vores tid.

   

  I det store europæiske projekt CitCom.ai har Aarhus City Lab brug en stor del af 2023 på at udvikle projektet med de mange partnere i ind og udland. Det er resulteret i at Aarhus City Lab nu er klar til at stille en række services til rådighed for virksomheder der udvikler løsninger inden for kunstig intelligens og mobile robotter. Digitale og grønne løsninger nødt til at gå hånd i hånd hvis vi skal nå vores bæredygtighedsmål og det kræver gode rammer for at teste de nye digitale løsninger på en ansvarlig måde.

   

  For Aarhus City Lab vil 2024 stå på fortsat udvikling af vores services, og samtidig vil arbejde endnu mere målrettet på at udnytte byens rum og byens date til gavn for udvikling af nye bæredygtige løsninger. Vi glæder os til at se hvilke spændende cases 2024 vil byde på.

  Sidst opdateret: 30. januar 2024