Gå til hovedindhold

Lånecykler til en aktiv by

Projektet Active Cities arbejder på at gøre skiftet mellem bil og aktive transportmidler lettere. Det kommer nu meget konkret til udtryk, gennem et nyt initiativ med lånecykler på Egå Cykelcenter.

  • Læs op

Indhold

    Trods det kuperede landskab rundt om midtbyen er der mange som cykler i Aarhus, og det er ikke et rent tilfælde. Initiativer som Aarhus Cykelby går tilbage til 2009, og Aarhus har da også fået både cykelgader og supercykelsti i løbet af de mellemliggende år. Men spørgsmålet er om ikke man kan få endnu flere over i aktive transportformer, både af hensyn til den grønne omstilling og folkesundheden? Her spiller EU projektet Active Cities blandt andet ind.

    Active Cities sammenbringer 8 kommuner, tre vidensinstitutioner og lokale borgere for at prioritere aktiv transport som gang og cykling i nordsøregionen. Den bagvedliggende tanke er at de aktive transportformer skal understøtte menneskevenlige gader med transportmuligheder uden CO2-udledning. Det skal foregå igennem en blanding af byplanlægning, mobilitetshubs, oplysning og samskabelse, og i sidste ende forvandle byerne på måder som reducerer skadelige lokale effekter ved biltrafik.

    Projektet er støttet af Aarhus Kommune og EU-projektet Interreg North Sea Active Cities, som blandt andet skal anspore til at flere aarhusianere transporterer sig mere bæredygtigt, og vælger aktive transportformer.

    Forhåbningen er låneordningen lader flere borgere opleve fordelene ved at skifte stillesiddende transportture ud med ture på en eldreven cykel.

     

    Sidst opdateret: 30. september 2024