Gå til hovedindhold

Klædt på til AI: Først i kommunen, siden i netværket

Kunstig intelligens fylder mere og mere, og det skal vi naturligvis forholde os til i Kultur & Borgerservice - derfor har en række informative AI-arrangementer trukket fulde huse i løbet af 2024.

  • Læs op

Indhold

    Chefgruppen i MKB inviterede henover sommeren til en række AI-arrangementer, for at give noget generel information og viden om kunstig intelligens til medarbejdere i Aarhus Kommune. Den opgave blev løftet af vores egen Kim Stannov Søvsø, som kom omkring både udfordringer og muligheder ved AI i det offentlige, med både indsigt, indlevelse, og cowboy-stemmer til husbehov.

    Det er heller ikke for tidligt, for Aarhus Kommune har faktisk allerede udført sin første AI-analyse, som skal sikre fælles retning og fundament for brug af AI i kommunen. Derudover har der været en stående instruks om at eksperimentere med kunstig intelligens til effektivisering af opgaver, i det omfang at det kan gøres på en sikker og forsvarlig måde - navnlig ved at sørge for at fortrolig information ikke får lov til at sive ind i AI-værktøjerne.

    De tre AI-arrangementer har været for fulde huse, med op mod 200-250 deltagende pr gang, og kom udover kommunegrænsen da Kim leverede en komprimeret version som åbning af AI-scenen på Vilde Teknologier 2024. 

     

     

    Sidst opdateret: 25. september 2024