Gå til hovedindhold

100 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus ”hacker” sig til bedre digitalt medborgerskab.

Februar skydes i gang med stort fokus på medborgerskab, når Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Kommune, i regi af EU-projektet TechCircle, afvikler tre Hackathons.

  • Læs op

Indhold

    Over fem dage skal cirka 100 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus udvikle idéer til, hvordan Aarhus kan forbedre det digitale medborgerskab. De studerende bliver stillet udfordringer inden for tre temaer:

    • Demokratisk selvtillid: Hvordan byens unge styrkes i at stille borgerforslag? Aarhus er en af de yngste byer i Danmark. Alligevel er mange unge fraværende i den demokratiske debat.

      I et Hackathon skal de studerende finde og kortlægge forskellige veje og komme med bud på digitale muligheder, der gør det nemmere for unge at deltage i debatten gennem borgerforslag.

    •  Udvikling af byens services: Hvordan de kan være med til at præge byudviklingen?
      Aarhus udvikler sig hele tiden. Det er alt fra højhuse, parker og nye vejstrækninger, som gennem forskellige politikker er med til at flytte byen. 

      I et Hackathon skal de studerende finde muligheder og præsentere løsninger, der gør det attraktivt for unge at engagere sig i byens udvikling.

    • Digital samhørighed: Hvordan kan digitale løsninger understøtte og forlænge det analoge samvær?

      Bibliotekerne i Aarhus har en lang række events, som på forskellig vis inviterer unge mennesker ind i forskellige fællesskaber.

      I et Hackathon skal de studerende finde og præsentere løsninger på, hvordan digitale løsninger kan binde analoge arrangementer sammen før under og efter, så oplevelsen udvides og sikrer, at flere kan være med.

     

    De tre Hackathons er arrangeret i regi af EU-projektet TechCircle for at skabe synlighed omkring talentmassen blandt de studerende på de videregående uddannelser i Midtjylland – og i bedste fald forkorte vejen fra færdiguddannet til ansat. Blandt andet derfor bliver de studerendes arbejde bedømt af juryer med repræsentanter fra både det private og offentlige erhvervsliv.

     

    Den 9. februar bedømmes de studerendes løsningsforslag og vinderne afsløres efterfølgende af Rådmand for kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

     

    Ugens program:

     

    Uge 6

    Tidspunkt

    Sted

     

    Monday

    08.30 - 14.00

    DOKK1, Store Sal

    Introduktion og inspirationsoplæg

    Tuesday

    08.30 - 15.45

    EAAA

    Sønderhøj 30

    Hackathon arbejdsdag

    Wednesday

    08.30 - 15.45

    EAAA
    Sønderhøj 30

    Hackathon arbejdsdag

    Thursday

    08.30 - 15.45

    EAAA

    Sønderhøj 30

    Hackathon arbejdsdag

    Friday

    08.30 - 14.00

    EAAA

    Sønderhøj 30

    Pitch og præmieoverrækkelse

     

     

    BAGGRUND:

     

    -          Et hackathon er en begivenhed, hvor IT-udviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af eksisterende IT-projekter. Formålet er ikke at få skabt færdige produkter, men at få skabt idéer og grundlag for senere produktudvikling.

    -          Aarhus Kommune er partner i EU-projektet TechCircle, som skal sætte skub i udvikling og implementering af konkurrencedygtige, grønne og innovative digitale løsninger til gavn for små og mellemstore virksomheder, borgere og kommune. Et af virkemidlerne er at mindske afstanden mellem fremtidens arbejdskraft og virksomhederne samt styrke de studerendes indblik i samfundsrelevante digitale udfordringer.

    -          De studerende kommer fra studieretningerne Digital konceptudvikling og webudvikling fra Erhvervsakademi Aarhus.

    -          Jurymedlemmer:

    o   Demokratisk selvtillid, Frederik Ingvardt Pedersen, Borgerservice, AaK

    o   Demokratisk selvtillid, Emilie Vindfeldt-Bottke, Aarhus Ungdommens Fællesråd

    o   Demokratisk selvtillid, Lars Thore, AMU Fyn

    o   Udvikling af byens services, Iben Uldall, ITK, AaK

    o   Udvikling af byens services, Jeppe Engel, HK

    o   Udvikling af byens services, Luciano Lykkebo, UX Nordic

    o   Digital samhørighed, Lise Kloster Gram, BoB

    o   Digital samhørighed, Martin Bylund Larsen, EAAA (maby@eaaa.dk)

    o   Digital samhørighed, Jens Hofman Hansen, Vertica

     

    Sidst opdateret: 31. januar 2024