Gå til hovedindhold

eReolen flyver fra reden

Med virkning fra 1. januar overgår drift og udvikling af eReolen til det Digitale Folkebibliotek, og vi hylder vores gode kolleger, og deres flotte indsatser gennem årene.

 • Læs op

Indhold

  Flytningen blev på behørig vis markeret med housewarming-gaver og kram.

   

  For over 10 år siden blev eReolen grundlagt ved ITK (dengang som Foreningen eReolen), og har siden vokset sig til en dygtig og elsket institution i samarbejde med Det Digitale Folkebibliotek (DDF) og støtte fra kulturstyrelsen. Vækst og innovation indebærer selvfølgelig forandring, og 1. januar 2024 overgår eReolen efter en beslutning i bestyrelsen nu til Det Digitale Folkebibliotek.

  Det er altid vemodigt når gode kollegaer må flytte, men det er heldigvis en fugl med stærke vinger, som nu flyver fra reden. eReolen er en klingende succeshistorie, og mange dygtige folk har med deres drive og kærlighed til litteraturformidling, fået den til at vokse sig til hvad der givetvis er Danmarks største streamingtjeneste - med mere end 800.000 unikke brugere, og millioner af udlån, er der nok at være stolt af.

  eReolen er dog langt mere end en platform til levering af litteratur. Deres børnelitteratur-sektion (eReolen Go) er i sig selv en imponerende kulturinstitution, som har gjort et massivt stykke arbejde for at fremme børns læselyst og opbygge en positiv læsekultur, som giver børn gode læseoplevelser og støber fundamentet til (forhåbentlig) livslang glæde ved litteratur.

  Det er frugten af tværgående, innovativt samarbejde når det er allerbedst, og vi ønsker eReolen og vores gode kolleger alt godt på den videre rejse.

  Sidst opdateret: 8. januar 2024