Gå til hovedindhold

Cykelpendlerne får tanket batterierne op

Det gule skab, som er placeret under Dokk1, er en batteriladestation til opladning af el-cykelbatterier og er omdrejningspunktet for et nyt testforløb mellem virksomheden BatteryPark og Aarhus Kommune.

  • Læs op

Indhold

    I de kommende 6 måneder kan medarbejdere på Dokk1 oplade deres elcykelbatterier ved en ny batteriladestation på Dokk1. I første omgang er opsætningen en del af et testforløb, som Aarhus City Lab i ITK faciliterer i samarbejde med mobilitetsafdelingen i Teknik og Miljø. På sigt er forhåbningen at flere løsninger som denne, kan gøre det nemmere at være elcyklist i Aarhus.

    Aarhus vil gerne være en god by at cykle i. Og i takt med at flere og flere elcykler vinder indpas i bybilledet, er det også nødvendigt at holde øje med, om byens faciliteter understøtter denne transportform. Blandt andet derfor vil Aarhus Kommunes afdeling for mobilitet sammen med virksomheden BatteryPark teste et nyt ladeanlæg til batterier fra elcykler.

    Projektet skal være med til at undersøge efterspørgslen på batteriladestandere til el-cykler for cyklisterne i Aarhus og dermed give indblik i om en sådan løsning motiverer cyklister til at cykle mere.

    Ladeanlægget er tilgængeligt for alle el-cyklister i byen og er gratis at bruge i testperioden. Som en del af testforløbet indsamles data omkring brugen af skabet heriblandt brugen i/udenfor Dokk1s åbningstid, hvor længe batteriet ligger i skabet, antal unikke brugere m.m.

    Testforløbet er faciliteret af Aarhus City Lab. Aarhus City Labs rolle er at fungere som bindeled mellem virksomheder og kommune, så nye digitale løsninger kan blive afprøvet i et virkelighedsnært miljø.  Ved at teste løsninger i byrummet kan virksomheder få ’proof of concept’ i et testmiljø udenfor laboratoriet. På den måde kan Aarhus Kommune understøtte udviklingen af både det lokale erhvervsliv og potentielle løsninger, der kan komme kommunen og byens borgere til gode.

    Sidst opdateret: 07. oktober 2024