Gå til hovedindhold

AI og Robotter i Sundhedssektoren: Vilde løsninger på vilde problemer

Sundhedssektoren er som bekendt presset på arbejdskraft, og andelen af ældre medborgere kommer kun til at vokse i de næste årtier – et klokkeklart Vildt Problem. Derfor tog Vilde Teknologier fat på emnet.

  • Læs op

Indhold

    Video lavet af Krogstudios

    Ved åbningsarrangementet kunne man blandt andet kunne høre Professor Savarimuthu (SDU Robotics/Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet) fortælle om AI og robotter indenfor området – og der er potentielt meget at hente ved at afsøge muligheder for brug af AI og robotter i sundhedssektoren, hvorfor emnet også var brandvarmt. Ude i expo-området var der også fokus på emnet, med både DokkX’s showroom og leverandører af hjælpemidler såsom Careturner, der kan vende sengeliggende patienter, og Gloria Mundi som var stillet op med robotløsninger tiltænkt demenspatienter.

    Interessen er også stor ude i byen - på Aarhus Universitetshospital er man f.eks. i fuld sving med at afsøge mulighederne for AI i cancerscreening (Ny teknologi baseret på kunstig intelligens kan afsløre kræft tidligere end standardmetoder - AUH til fagpersoner). AI kan blandt andet analysere scanningsbilleder hurtigere end mennesker, hvilket kan give hurtigere behandling – nye forskningsprojekter tyder på at specialiseret maskinlæring og billedgenkendelse kan være bedre til at sortere i støj i billederne, og genkende de mønstre som viser kræftvæv.

    Sidst opdateret: 27. september 2024