Gå til hovedindhold

Tech Lab

ITK TECH LAB er en innovations- og udviklingsafdeling, der har til formål at styrke kommunens innovation, udvikling og anvendelse af løsninger baseret på emerging technologies.

 • Læs op

Indhold

  I ITK TECH LAB er det vores ambition at skabe løsninger, der effektiviserer morgendagens kommunale opgaveløsning og udvikler nye teknologisk understøttede redskaber til kommunens medarbejdere og det kommunale Danmark. Samtidigt arbejder vi for at styrke innovationskraften internt og på tværs af Aarhus Kommune med fokus på aktiviteter, der peger ind i kommunens maskinrum. 

  De fremspirende teknologier skal udforskes og afprøves som mulige redskaber i fremtidens kommunale opgaveløsning, og vi skal tage dem i anvendelse der hvor de allerede nu kan give konkret værdi. Vi muliggør med andre ord morgendagens digitaliseringsindsats. 

  TECH LAB samarbejder bredt på tværs af forvaltningsområder i Aarhus Kommune og med andre aktører både regionalt, nationalt og internationalt. 

  Vores opgave- og indsatsområder er aktuelt understøttet af 5 teams:

  Futures Lab: Driver et projektudviklingsteam, der udvikler relevante projekter, etablerer værdiskabende samarbejder og tiltrækker eksterne midler (EU, DK, regionalt, lokalt) til ITK, Aarhus Kommune og GovTech Midtjylland.

  IoT Lab: Driver et tværgående IoT Lab, der skal modne IoT som værktøj på teknisk såvel som organisatorisk plan og understøtte projekter på tværs af hele Aarhus Kommune.

  GTM sekretariatet: Driver det regionale teknologi-arbejdsfællesskab GovTech Midtjylland, hvor vi på tværs af 13 kommuner og Region Midtjylland arbejder for at bringe ny teknologi ud i konkret værdiskabende anvendelse hos medlemmerne.

  AI team: Drivende kraft på AI dagsordenen i Aarhus Kommune og i Danmark.

  Open Data DK team: Driver sekretariatet for Open Data DK som er en fællesoffentlig forening, der tilbyder rådgivning og vejledning til alle offentlige myndigheder i forbindelse med udstilling af data som ikke har noget andet sted at være.

   

   

   

  Afdelingsleder, ITK Tech Lab

  Lasse Ziska
  Mail: zla@aarhus.dk

  Organisationsdiagram

  Sidst opdateret: 9. juli 2024