Gå til hovedindhold

IoT Crawler

Gennem EU-projektet IOT Crawler bidrager Aarhus Kommune til, at byens data kan anvendes til udvikling af nye smart city-tjenester.

Projektet skal udvikle en prototype og demonstrere de vigtigste koncepter i et bymiljø og evaluere resultaterne, således at de fremover kan anvendes til udvikling af nye, intelligente tjenester og services til gavn for borgere og beslutningstagere.

  • Læs op

Indhold

    Udfordringer for smart city-tjenester
    Flere og flere byer er begyndt at tilbyde borgerne services baseret på store mængder realtidsdata. Men en række problemstillinger står i vejen for at indføre smart city-applikationer.


    Det er for eksempel vanskeligt at samkøre data fra forskellige kilder, ligesom det er en udfordring at udtrække opdaterede realtidsdata fra store, dynamiske datakilder. I dag imødegår man som oftest udfordringerne ved at udvikle løsninger til specifikke formål, hvilket blot fører til siloarkitektur.


    En ny dataplatform
    For at bygge bro mellem teknologier og domæner, måtte projektet udvikle en skalerbar, fleksibel og robust platform, der skulle gøre det muligt:
    - at virtualisere data fra forskelligartede datakilder
    - at analysere store datamængder
    - at udvikle semantiske værktøjer, så data kan fortolkes af en computer
    - at udvikle realtids-applikationer til smart cities, som er baseret på intelligente genbrugskomponenter


    Aarhus Kommunes rolle
    Aarhus Kommunes rolle var at kortlægge en byernes behov til en ny dataplatform. Det skete bl.a. gennem indsamling og analyse af scenarier fra interessenter i IOT Crawler-projektet.


    Denne tilgang gør, at platformen vil have større gennemslagskraft i den virkelige verden, idet kravene til platformen er defineret ud fra virkelige udfordringer.


    Yderligere leverer Aarhus Kommune reel by-data fra byens Open Data portal www.odaa.dk.


    Projektorganisering


    Projektpartnere:
    Aarhus Universitet
    Siemens Romania
    Aarhus Kommune
    University of Surrey


    Støtte

    Projektet blev støttet af EU, FP-7.


    Kontakt

    Sebastian Holmgaard, sech@aarhus.dk

    Sidst opdateret: 3. oktober 2023