Broderisten På Besøg

Hvis du husker en viral video fra under corona, med en broderist som drikker øl og kritiserer uinspirerede broderier af søde dyr i selebukser, så var det let at blive star struck. Den hemmelige gæst var nemlig ingen anden en broderisten fra Brodegaen, Trine Runge Jessen. 

Trine er kendt for sin bramfrie stil i både væremåde og motiver - således broderer hun fx sømandstatoveringer, øl og dåser med Jaka Bov, og kalder sig broderist fremfor brodøse fordi “brodøse lyder som en kønssygdom”.

Udover øl og vaniljekranse, så blev deltagerne præsenteret for et crash course i korssting (med kraftudtryk). Med højt til loftet og store armbevægelser var der mange som broderede frit fra leveren, og forlod den vejledning som ellers fulgte med.

Bo Fristed går egne veje med sit broderi 

Den kreative linje føres også videre i Trines Facebook gruppe hvor man opfordres til at dele sine værker uanset teknisk niveau. Gruppen findes under navnet ‘Embroidery Without Fucking Flowers And Bunnies’. 

Hvor mange af de deltagende som vil fortsætte med at brodere er uvist, men alle gik derfra med en på opleveren, et broderisæt og måske et nyt perspektiv på disciplinen.

Her ses Trine Runge Jessen på Go'morgen Danmark.