Gå til hovedindhold

Udfordring: 14 Dage Som Vegetarisk Afdeling

Med afsæt i Kommunens klimaambitioner, vedtog ITK enstemmigt at udfordre sig selv til to uger som vegetarer. Ovenpå to uger med nye opskrifter og opruskede vaner er målet nået. Nu håber de at udfordringen bliver taget op. For at markere afrundingen er der blevet delt grønne kogebøger ud, til de som holdt kursen.

  • Læs op

Indhold

    Efter nogle dages buffer for at undgå madspild af kød som allerede står i køleskabet, gik vegetardagene i gang tirsdag den 13. september. Madplanerne kom dog ikke til at foregå helt på bar bund, da der var oprettet en dedikeret Teams-kanal til deling af vegetariske opskrifter og madbilleder.

    Det viser sig at forholdsvist mange kolleger allerede lever helt eller overvejende vegetarisk, så der var ingen mangel på ideer og erfaringer – ikke bare på opskrifter, men alt fra hvilket supermarked har det bedste frysegrønt, til tips om grøn takeaway.

    I løbet af de 14 dage udfordringen varede, gav det anledning til mange diskussioner om vilkårene for at spise grønt på Dokk1. Fx om valg/fravalg, og de vegetariske muligheder i kantinen, og deres synlighed i forhold til kødretter. For hvorfor præsenteres vegetariske retter egentlig som alternativ til hovedmenuen, fremfor omvendt? 

    Resultaterne går også længere end blot anledninger til refleksion - en spørgerunde viser nemlig, at hele 88% mener at kampagnen har betydet, at de også fremover vil spise mindre kød.

    Forhåbningen er at andre afdelinger tager udfordringen op og matcher (eller overgår!) de 14 dage.

    Sidst opdateret: 5. oktober 2023