Udfordring: 14 Dage Som Vegetarisk Afdeling

Stabler af kogebøger

Efter nogle dages buffer for at undgå madspild af kød som allerede står i køleskabet, gik vegetardagene i gang tirsdag den 13. september. Madplanerne kom dog ikke til at foregå helt på bar bund, da der var oprettet en dedikeret Teams-kanal til deling af vegetariske opskrifter og madbilleder.

Det viser sig at forholdsvist mange kolleger allerede lever helt eller overvejende vegetarisk, så der var ingen mangel på ideer og erfaringer – ikke bare på opskrifter, men alt fra hvilket supermarked har det bedste frysegrønt, til tips om grøn takeaway.

I løbet af de 14 dage udfordringen varede, gav det anledning til mange diskussioner om vilkårene for at spise grønt på Dokk1. Fx om valg/fravalg, og de vegetariske muligheder i kantinen, og deres synlighed i forhold til kødretter. For hvorfor præsenteres vegetariske retter egentlig som alternativ til hovedmenuen, fremfor omvendt? 

Resultaterne går også længere end blot anledninger til refleksion - en spørgerunde viser nemlig, at hele 88% mener at kampagnen har betydet, at de også fremover vil spise mindre kød.

Forhåbningen er at andre afdelinger tager udfordringen op og matcher (eller overgår!) de 14 dage.